Afdrukken

Andere over April

Wat is wijsheid? Toen ik zondag naar het Zentral Park ging om de yogaworkshop van April Bopp bij te wonen, had ik vragen op zak als hoe Zen is Yoga eigenlijk? Maar ja, toen begon de workshop, en in het bijna donker van de toneelzaal - het weinig licht was afkomstig van drie brandende kaarsen en de zon die door de open deur naar binnen viel - dompelde April ons meteen en zonder veel woorden onder in de oefening... en in de ontspanning... en in de verstilling. Doet April Hatha Yoga? Ya, maar is het zo belangrijk om dat te weten als ze je meeneemt in een wereld van rust, als je haar bewegingen volgt en je daar vervolgens stil van wordt?

Maakt het zoveel uit als je daar op je matje ligt en je begrijpt ineens dat "Yoga" betekent: doen wat goed voor je is, jezelf de kans geven om samen te vallen met jezelf, en na een half uur ineens precies te begrijpen wat je lerares bedoelt als ze zegt, richt je op het goudgele zonnetje boven je navel en laat het doorschijnen naar je wervel. Wat maak het uit of iets Zen, Zon of Zin is! Ik had nog nooit gehoord dat handen verlengstukken zijn van het hart, maar op het moment dat April het zegt, weet je dat het waar is. Yoga with April heet haar eenvrouw bedrijf. De naam klinkt naar lente, naar een nieuw begin. En voor wie denkt "die naam April heeft ze mooi verzonnen" en moet het allemaal weer zo nodig in het Engels? Ze heet echt zo, en ze is geboren... op fietsafstand van het Central Park in New York. Wat is wijsheid? Iedereen die deze workshop heeft gevolgd, heeft er even een glimp van mogen ontvangen.

Pieter van GorpLieve April

Net als 3 jaar geleden heb ik ook dit keer weer volop mogen genieten van de fijne momenten van de yoga. Voor mij elke week een moment van rust bezinning en intens bezig zijn met het kleine wondertje in mijn buik. Een bijzondere periode in mijn leven de vanavond wordt afgesloten met de babyborrel.

Naast het feit dat je een geweldige yogalerares bent, ben je een bijzondere vrouw. Je was op jou manier bij mijn bevalling, op de moeilijke momenten visualiseerde ik me bij de yogales en hoorde jou stem met de juiste aanwijzing die ik op dat moment nodig had. Bedankt voor alles, ik zal je nooit vergeten.

LiefsEllen Budderberg

Zwangerschaps yoga