Afdrukken

Waarom Yoga?

Een toenemend aantal mensen krijgt het gevoel dat er meer in het leven is dan eten, drinken, werken en vooral steeds meer van het zelfde. Dit gevoel is één van de voornaamste redenen waarom mensen zich gaan interesseren voor yoga: een gevoel van ontevredenheid met de bestaande situatie. Dit soms vage gevoel, komt bij sommige mensen héél concreet naar boven. Dit kan zich uiten in bijvoorbeeld lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, maagklachten en dergelijken.

Maar ook klachten op het geestelijke vlak kunnen zich voordoen, denk bijvoorbeeld aan nervositeit, gespannenheid, depressiviteit en ga zo maar door.

Omdat mensen zich niet bij deze onaangename situatie willen neerleggen gaan deze mensen op zoek naar oplossingen en komen dan uit eigen beweging of op aanraden van anderen, zoals huisarts, fysiotherapie etc. in aanraking met Yoga.

Er wordt nogal eens gedacht dat Yoga een vlucht is, maar serieuze beoefenaars doen hun Yoga vanuit een positieve overweging: Ze zijn bezig hun problemen op te lossen of een innerlijk evenwicht te bewaren.