Yoga with April

Klankschalen

Yoga with April

Wat zijn de effecten van een klankschaalen?

Onze normale wakende hersenstaat produceert bètagolven. In alfagolf wordt ons denken vertraagd. Deze alfagolven stimuleren we middels de klankschalen. Als je lang genoeg op het geluid focust, kun je gemakkelijker een meditatieve staat binnengaan.

Zodra je geest zich in deze zeer ontspannen alpha-golftoestand bevindt, kan het lichaam genezing ontvangen via de frequenties, terwijl het geluid reist waar het nodig is in het lichaam. In een normale waaktoestand kunnen we bewust genezing verlangen en toch onbewust weerstand bieden, en daarom elke genezing blokkeren die plaatsvindt.

Geluid bereikt ons ook op een emotioneel en spiritueel niveau, zonder enige mentale weerstandsbarrières te omzeilen. Met klank kan je op lichaam, mentaal en geestelijk niveau ontspannen. Het brengt de balans. Tevens komt hogere lichtinformatie(bewustzijn) beschikbaar. Het maakt  jouw bewustzijn wakker.

Fysieke helling
Ons lichaam resoneert met en reageert op klanken. Elk toonsoort heeft zijn eigen specifieke energie en uitwerking op ons lichaam.

Kristallen klankschalen actieveren en balanceren de lichaamsorganen en kunnen genezend werken. Bij onbalans of ziekte of in het geval van een innerlijk conflict, ben je als het ware 'uit de toon geraakt'.

Door je open te stellen voor de kristallen klanktonen wordt je lichaam weer afgestemd op de oorspronkelijke natuurlijke wijze.

De kristallen klankschalen werken in op al de kristalstructuren die in ons gehele lichaam voorkomen. Vandaar ook dat een schaal van kristal veel doordringender werkt. Het werkt echter ook veel specifieker, omdat je werkt met de hoogfrequente trilling van de kristallen van de schaal. Niet alleen een ruimte, maar ook het lichamelijk en geestelijk gebied van de mens wordt gereinigd, gezuiverd en versterkt.

Welke klachten verhelpt het?
De schalen zijn te gebruiken als instrument om bepaalde klachten van mensen te verhelpen. Mentale klachten zijn te verhelpen door gedurende een bepaalde tijd blootgesteld te worden aan klanken met een bepaalde toonhoogte. Ook is lichamelijke pijn te verhelpen met het geluid van klankschalen van kristal. Zelfs chronische rug-en hoofdpijn kan met behulp van deze schalen verlichten.

Daarnaast is geluid een drager van emotie. Door middel van een bepaalde toonhoogte is het mogelijk om de gemoedstoestand van iemand ten goede te bewerken. Vooral bij mensen die in een depressie zitten is dit belangrijk zowel een geestelijk als een lichamelijk ontspannen gevoel

    •    rustgevend voor hoofd en hart
    •    verminderen van klachten zoals pijn
    •    balans tussen lichaam en geest
    •    een betere doorbloeding van het lichaam
    •    het loslaten van de afvalstoffen
    •    men slaapt beter
    •    concentratie verbetert
    •    ademhaling harmoniseert
    •    meer vitaliteit, energie
    •    een toegenomen levenslust en enthousiasme
    •    creativiteit wordt verhoogd
    •    men voelt zich behaaglijk
    •    balans linker en rechter hersenhelft
    •    beter kunnen omgaan met stress
    •    meer inzicht in jezelf

Voordat we beginnen met de sessie, beoefenen we een ademoefening in beweging die iedere week op een andere element in je lichaam zal worden gericht.

Vergelijk het met het stemmen van een instrument
Een klankschalen sessie kan je vergelijken met het afstemmen van je lichaam en geest, zoals men dat ook doet met een instrument.

Eerste chakra - Wortelchakra - Muladhara - C
Tweede chakra - Sacraal chakra - Swadhistana - D
Derde chakra - Navel chakra - Solaris Plexus - E
Vierde chakra - Hart chakra - Anahata - F
Vijfde chakra - Keel chakra - Vishuddhi - G
Zesde chakra - Derde oog chakra - Anja - A
Zevende chakra - Kruin chakra - Sahasrara - B

De samenstelling van klankschalen
Kristallen klankschalen zijn gemaakt van 99.992% pure samengedrukt kwarts en verhit tot ongeveer 4000 graden Celsius in een centrifugerende mal. Hierdoor stralen ze een pure en krachtige resonantie uit. De grotere schalen bezitten een veel intensievere galm, met een langer aanhoudende toon dan de kleinere.

De maat van de schaal bepaalt niet automatisch zijn toon. Het spelen van een klankschaal produceert een rijke verscheidenheid aan harmonischen en boventonen. Deze tonen induceren alfagolven in de hersenen, waardoor ze onmiddellijk ontspannen en kalm zijn.

Yoga with April

Yoga with April
T. 06 1308 3186
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

KvK 14118487
IBAN NL75 INGB 0006 5745 91
BIC INGBNL2A