Yoga with April

Zwangerschapsyoga

Yoga with April

Zwangerschapsyoga is een mooie manier om je voor te bereiden op de bevalling ook wanneer je nooit eerder yoga hebt beoefend.

Tijdens de zwangerschapsYoga besteden we aandacht aan ontspanning van lichaam en geest, maar ook aan de voorbereiding van de geboorte. We proberen uit de drukte van het dagelijkse leven te stappen en we maken tijd vrij om stil te staan bij "het moment"

In een rustige omgeving doen we oefeningen om het lichaam soepel en ontvankelijk te maken voor de geboorte van het kind. Met ademhalingsoefeningen laten we ons denken tot rust komen, waardoor er ruimte kan ontstaan.

Ook maken we door middel van onze handen en liefdevolle aandacht contact en verbinding met de baby. Gaandeweg groeien we ook in het "vertrouwen hebben" naar de bevalling toe. Tijdens de lessen besteden we aandacht aan:

Ademhalingstechnieken.


Informatie en vooral oefeningen om je vertrouwd te maken met je adem en die te gebruiken voor ontspanning, concentratie en kracht. Hoe kan je je adem gebruiken tijdens de bevalling om zo ontspannen mogelijk te blijven.

En welke ademtechniek gebruik je op welk moment tijdens je bevalling.

Asana.


Oefeningen die we met ons lichaam doen. Door middel van oefeningen proberen we het lichaam zo soepel mogelijk te houden en voor te bereiden op de bevalling. We hebben extra aandacht voor het bekken en de bekkenbodem.

Vertrouwen.


Dat je de capaciteit hebt om samen met je baby te bevallen.

Ontspannen.


Door middel van adem- en asana-oefeningen, leren we te ontspannen en de aandacht te richten op je baby.Algemene informatie
.
En natuurlijk contact met de andere zwangeren.
    •    Bij inschrijvingen worden eenmalig inschrijfkosten berekend van €20,-
    •    Lessengeld €12,50
    •    Met partner €20,-
    •    Wateryoga €15,-
Dames stroomen meestal in tussen de 15 en 20 weken, maar kan ter alle tijden.

ZwangerschapsYoga & partnerlessen.

Tijdens de cursus zwangerschapsyoga is ook een partnerles. Voor jou en je partner of voor iemand anders die bij je bevalling aanwezig zal zijn. Het is prettig als je praktische tips en technieken aangereikt krijgt die je samen kunt toepassen tijdens de bevalling. Je bent namelijk tijdens de ontsluitingsperiode waarin de de weeën op moet vangen grotendeels met z'n tweeën. Dit geldt zowel voor een thuisbevalling als voor een bevalling in het ziekenhuis.

Privélessen

Deze lessen duren 1 uur en kosten € 85,-.  Privé-lessen bieden veel persoonlijke aandacht en een op maat gesneden cursus. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met mij op via e-mail of telefoon

Zwangerschapsyoga in het water

We gaan 1 keer per maand op zaterdagmorgen achter gesloten deuren van Thermen Born van 9.30 tot 10.30 in het water. In het water van ongeveer 35 graden - met onderwatermuziek - gaan we contact maken met het ongeboren kind via adem, aandacht, aanraking met de handen en zachte oefeningen. (Badkleding, en slippers verlpicht:)

Baby's kunnen al vanaf 6 weken horen. Onder water luisteren de baby's naar ontspannings music.
Zo kunnen moeder en kind samen ontspannen en voorbereiden op de bevalling.

Het is bewezen dat het luisteren naar  "Mozart"  goed is voor de ontwikkeling van je ongeboren baby,  je zou regelmatig een cd kunnen opzetten.Leuk om je daar verder in te verdiepen:)

Yoga with April

Yoga with April
T. 06 1308 3186
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

KvK 14118487
IBAN NL75 INGB 0006 5745 91
BIC INGBNL2A